Medisch materiaal verzenden, hoe doe je dat?

Van stethoscopen en rolstoelen tot beademingsmachines. Vaak is medisch materiaal versturen een concreet antwoord op een kritieke toestand. Maar in de praktijk is dit niet zo eenvoudig.

Ongeveer driekwart van het materiaal dat in het kader van een solidariteitsactie wordt ingezameld en opgestuurd, blijkt nutteloos of onbruikbaar te zijn. Het lokale personeel kan het niet bedienen, of vervangstukken ontbreken zodat het niet hersteld kan worden. Daarom is het belangrijk om verder te gaan dan een schenking, en om een evenwichtige relatie met de partner uit te bouwen.

Wil jouw organisatie, bedrijf of vereniging medisch materiaal schenken op een zinvolle manier? Of ruimer bekeken, wil je je gezondheidsproject in het Zuiden een maximale impact geven?

Dan hebben we jullie het volgende te bieden:

  • Een werkbezoek waarin we samen bekijken of en hoe we je project kunnen versterken
  • Een debatavond over technische ondersteuning van ziekenhuizen in het Zuiden, met inleidende film en presentatie, begeleid door Artsen Zonder Vakantie
  • Een tentoonstelling over dit thema (9 panelen van 90 X 80 cm) met een vragenlijst die het parcours actief maakt
  • Een informatiefolder over dit thema (20 blz.)
  • Concrete technische ondersteuning op maat

Interesse? Vul dit formuliertje in.

Vragen? Contacteer Augustin Ntambwe, projectcoördinator duurzaam materiaalbeleid bij Artsen Zonder Vakantie (Augustin.Ntambwe@azv.be) of Steven Andries, coördinator Noord-Zuidwerking provincie Vlaams-Brabant (016 26 73 53 – steven.andries@vlaamsbrabant.be ).